2019-2020 Bahar Yarıyılı Yurt içi Lisansüstü Kontenjan ve Başvuruları

13-12-2019

Üniversitemiz SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’ne 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı YURTİÇİ “TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA” öğretimine alınacak öğrencilerin, her anabilim dalı için başvurabilecekleri öğretim programları, öğrenci kontenjanları, bu programlara kabul edilebilmeleri için gerekli lisans ve yüksek lisans diplomaları, her program için sınav tarihi ve saatleri ile sınav değerlendirme şekline aşağıdaki “İlgili dosyalar” bölümünde duyurulmuştur.

Aşağıda belirtilen belgelere sahip adayların;   “TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA” 16 Aralık 2019 – 27 Aralık 2019  saat 17.00 ’ye  kadar Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında (http://saglikbil.deu.edu.tr/tr/) açıklanacak başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

YURTİÇİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU ŞARTLARI:

YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN;

• Diploma: İlanda belirtilen diplomaya sahip olmak. (Başvuru sırasında henüz mezun olmamış olan son sınıf öğrencileri kayıt sırasında geçici mezuniyet belgesi ya da diplomayı teslim eder)
  • ALES: Programın puan türünden) 55 puan (Son 5 yıl içinde alınmış olmak koşulu ile)
  • Yabancı Dil Belgesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereği, başvuracak Adayların ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından  en az 50 puan (Son 5 yıl içinde ) veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden (son 3 yıl içinde) bu puan muadili bir puanı aldığını belgelendirmesi, belgelendiremeyenlerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavından en az 55 puan almaları gerekmektedir.
  • Not Durum Belgesi: Başvuru sırasında henüz mezun olmamış olan son sınıf öğrencilerinin lisans kademesi not ortalaması olarak güncel olan not ortalaması esas alınır.(Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine teslim eder.)

DOKTORA PROGRAMI İÇİN;

• Diploma: İlanda belirtilen diplomaya sahip olmak.
  • ALES: Programın puan türünden; 60 puan (Son 5 yıl içinde alınmış olması koşulu ile), TUS (en az 50 temel veya klinik tıp puanı olması koşulu ile)
  • Yabancı Dil Belgesi: ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından en az 60 puan(Son 5 yıl içinde) veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puanı  (Son 3 yıl içinde) aldığını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Not Durum Belgesi: Mezuniyet Transkripti

*Adaylar kesin kayıt hakkını kazanmaları halinde başvuru evraklarını kesin kayıt esnasında (20-22 Ocak 2020 tarihleri arasında) Enstitüye teslim edeceklerdir.

*Kesin kayıt hakkı kazanıp ön başvuru esnasında girdikleri bilgileri belgeleyemeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybeder.

İLGİLİ DOSYALAR

2019-2020 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI