2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Kontenjan ve Başvuruları

21-06-2019

Üniversitemiz SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’ne 2019-2020 Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı “TEZLİ YÜKSEK LİSANS, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA” öğretimine alınacak öğrencilerin, her anabilim dalı için başvurabilecekleri öğretim programları, öğrenci kontenjanları, bu programlara kabul edilebilmeleri için gerekli lisans ve yüksek lisans diplomaları ile her program için sınav tarihi ve saatleri aşağıdaki “İlgili dosyalar” bölümünde duyurulmuştur.

Aşağıda belirtilen belgelere sahip adayların;  “TEZLİ YÜKSEK LİSANS, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA” 15 Temmuz 2019-31 Temmuz 2019 saat 17.00 ’ye  kadar Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında (http://saglikbil.deu.edu.tr/tr/) açıklanacak başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları:

YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN;

• İlanda belirtilen diplomaya sahip olmak.
  • ALES (Programın puan türünden); 55 puan (Son 5 yıl içinde alınmış olmak koşulu ile)

• Yabancı Dil Belgesi; Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereği, başvuracak Adayların ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından  en az 50 puan (Son 5 yıl içinde ) veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden (son 3 yıl içinde) bu puan muadili bir puanı aldığını belgelendirmesi, belgelendiremeyenlerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavından en az 55 puan almaları gerekmektedir.
  • Başvuru sırasında henüz mezun olmamış olan son sınıf öğrencilerinin lisans kademesi not ortalaması olarak güncel olan not ortalaması esas alınır.(Kesin kayıt esnasında başvuruda beyan ettiği not ortalamasına ait transkripti ve mezuniyet transkriptini öğrenci işlerine teslim eder.)

• DOKTORA PROGRAMI İÇİN;
  • İlanda belirtilen diplomaya sahip olmak.
  • ALES (Programın puan türünden); 60 puan, (Son 5 yıl içinde alınmış olmak koşulu ile)
  • Yabancı Dil Belgesi; ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından en az 60 puan (Son 5 yıl içinde) veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puanı  (Son 3 yıl içinde) aldığını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Doktora için (Yüksek Lisans kademesi)  ağırlıklı not ortalamasının 100 (Yüz) üzerinden en az 80 (Seksen), 4.00 (Dört) üzerinden en az 3.00 (Üç) veya bunların eşdeğeri olması gerekmektedir.
  • *Adaylar başvuru evraklarını kesin kayıt hakkını kazanmaları halinde kesin kayıt esnasında (02-05 Eylül 2019 tarihleri arasında) Enstitüye teslim edeceklerdir.
  • Kesin kayıt hakkı kazanıp ön başvuru esnasında girdikleri bilgileri belgeleyemeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybeder.

İLGİLİ DOSYALAR

2019-2020 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI