2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru İşlemleri

02-07-2019

*LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARINA BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN İLAN METNİNİ VE UYARILARI DİKKATLİCE OKUMALARI VE BAŞVURU SİSTEMİNDEKİ ADIMLARI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMALARI GEREKMEKTEDİR.

Üniversitemiz SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’ne 2019/2020 öğretim yılı GÜZ yarıyılı “TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS” programları kontenjanları ile “DOKTORA” programları kontenjanlarına 15 Temmuz ile 31 Temmuz 2019  tarihleri arasında yapılacak başvurulara esas olmak üzere “öğretimine alınacak öğrencilerin, her anabilim dalı için başvurabilecekleri öğretim programları, öğrenci kontenjanları, bu programlara kabul edilebilmeleri için gerekli unvanları; lisans ve yüksek lisans diplomaları ile her program için mülakat tarihi ve saatlerine bu bağlantıdaki duyuruda verilen ilan metinlerinden ulaşabilirsiniz.

2019-2020 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara başvuracak adaylar, “TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS” programları kontenjanları ve “DOKTORA” programları için  15 Temmuz ile 31 Temmuz 2019  tarihleri arasında saat 17.00’ye  kadar,  Dokuz Eylül Üniversitesi web sayfasında (http://www.deu.edu.tr) açıklanacak başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Uyarı:

• 15 Temmuz ile 31 Temmuz 2019  başvuru dönemi içinde aday sadece bir programa başvuru yapabilir.
  • Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmuş kabul edilen (Tıp Fak. , Diş Hekimliği Fak. v.b.) doktora adayları, web kayıt sisteminde “Eğitim Bilgileri” basamağında mezun oldukları lisans programının bilgilerini, yüksek lisans alanına da aynı şekilde girecektir.

Başvuru İşlemleri:

2019-2020 Güz  Yarıyılı Lisansüstü Programlara başvuru için www.deu.edu.tr ana sayfasındaki sağ üst bölümde bulunan “DEBİS Girişi” bölümünden, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi,

Kullanıcı adı: enstitu@deu.edu.tr

Şifre: enstitu

Olacak şekilde “Gönder” butonuna basarak sisteme giriş yapmalısınız.

Giriş yaptıktan sonra, “Bilişim Servisleri > Öğrenci Bilişim > Web Kayıt İşlemleri > Sağlık Bilimleri Enstitü Başvurusu” adımlarını takip edecek şekilde (aşağıdaki ekran görüntüsünde sırasıyla işaretlenmiştir) ilgili yerleri tıklamalısınız.

Bu işlemden sonra Giriş Kontrol adımı ile birlikte 9 adımdan oluşan bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Bu adımları tamamladıktan sonra ekranda ön kayıt işleminde kullanacağınız bir başvuru numarası belirlenecektir ve bu bilgi tarafınıza e-posta yoluyla bildirilecektir. Bunun için sisteme başvuru esnasında tanımlayacağınız e-posta adresinin geçerli ve kullanılan e-posta adresi olması gerekmektedir. Sistemin başvuru onayı amacıyla tarafınıza göndereceği e-postalar için girmiş olduğunuz e-posta adresi bilgilerinde hotmail, live, outlook uzantılı e-posta girişleri yapmamanız önerilmektedir.

UYARI ve HATIRLATMA:

Sistemde adımlar arası geçiş ya da geri adıma dönme işlemi yapılamamaktadır. Her adımda yapılan uyarıları dikkatle okumanız önerilmektedir. Zaman kaybı yaşamamanız için her formda istenen bilgileri doğru ve oturum süresi dolmayacak bir zaman aralığında girmeniz yararınıza olacaktır.

9. adımda “Fotoğraf Girişi ve Onay” adımı bulunmaktadır. Bu adımda size ait “uygun” (ilan metinlerinde belirtildiği şekilde) bir vesikalık fotoğraf yüklemeniz beklenmektedir. Uygun olmayan fotoğraflar başvurunuzun onaylanmamasına neden olabilir. Bunun için fotoğrafınızı da sisteme başvuru yapmadan önce elektronik hale getirerek hazır bulundurmanız yararınıza olacaktır. Fotoğrafınızın .jpg veya .jpeg uzantılı ve en fazla 1 mb büyüklüğünde olması gerekmektedir. Dosya uzantısı farklı ise, uzantısını el ile değiştirmeyiniz, resim işleme programları kullanarak değiştiriniz.

10.ve 5. adımlarda istenen ALES ve Yabancı Dil Sınavları gibi sınavların sonuç bilgilerini sisteme girerken, resmi sonuç belgenizdeki sonuçlar ile aynı giriniz. Herhangi bir matematiksel yuvarlama yapmayınız. Sonuç değerlerinin farklı olması durumunda başvurunuz onaylanmayacaktır.